<3

2011-03-28 / 20:02:44 Vardag / 0kommentarer
Jag kommer aldrig glömma dig <3

Ny bloggdesign på g

2011-03-27 / 19:50:07 Inspiration / 0kommentarer
Ny bloggdesign är på g, därför kan det se lite rörigt ut ett tag! :)

Bra dag!

2011-03-26 / 11:39:56 Vardag / 0kommentarer
Känner mig så duktig just nu! Har precis storstädat hela lägenheten och bytt lakan :) Med tanke på att jag inte gjort något städrelaterat sedan jag åkte till Australien så var det verkligen på tiden! Resten av dagen får jag förhoppningsvis spendera i det fantastiskt fina vädret och ikväll blir det utgång :)

Det enda som förstör min dag lite är att objektivet på min kamera har slutat fungera som det ska :( Det fokuserar inte på det jag vill, eller egentligen inte på något alls...

Här kommer iaf en suddig bild på mina nya fina skor :) Kommer bli fantastisk fina att ha i vår!


Äntligen har jag fått mitt liv tillbaka!

2011-03-25 / 21:16:40 Vardag / 0kommentarer
Den här veckan har varit fullkomligt fullspäckad! I måndags var det sista tentaplugget men man kan ju inte plugga i all evenerlighet så för att få lite distans körde jag tre träningspass; Core, Zumba och Dans Aerobic, så skönt men det kändes i benen efteråt vill jag säga. Tisdagen var det tenta och jag tyckte att det gick helt okej, även fast jag vet att jag gjorde lite småfel. Vår kära vän Corinne fyllde ju 22 år samma dag så givetvis blev det firande av henne med både lunch på Paginini, picknick i Terese gröna soffa och middag på Alberts & Herberts, en riktigt bra dag och kväll! Hela onsdagen spenderades i biblioteket skrivades på litteraturstudien i entreprenörskap, jag lyckades skriva färdigt all fakta vilket var en riktigt bra start! På kvällen när all skrivkraft var slut åkte gick vi och kollade på innebandy match mellan Coach Stina All-Stars och Capricorn, tyvärr blev det 4-17 :/ Hela trosdagen var en enda röra, med farandes fram och tillbaka till stan och försök till att skriva klart arbetet trots härligt bankande på väggarna utanför. Blev ändå en bra dag med en promenad i det härliga vädret och Zumba på kvällen :)

Idag har jag blivit helt klar med arbetet och det skickades in ungefär en timma innan man behövde, så skönt! Jag och Johanna firade genom att äta en riktigt god lunch i Campus restaurangen innan det blev två timmars våffelförsäljning. Som vanligt en fredag så var det inte så mycket folk, men det var trevligt ändå. Jag tyckte att jag behövde nya skor så när vi var klar tog vi en sväng förbi Din Sko, där införskaffade jag två jättefina tygskor <3 (Bild kommer..) Johanna skulle inte köpa något, men även hon lyckades hitta två par skor ;)
Nu är det Lets Dance-finalen som står på schemat!

Vad hände igen...

2011-03-19 / 15:29:32 Vardag / 0kommentarer
Nu har vädret vänt på bara några timmar sådär :P Jag och Madde har suttit ute på trappen i ca tre timmar och bara njutit av den underbara solen! Har varit hur underbart som helst :)



Nu blir det lite plugg innan det blir att hoppa in i duschen och sen tagga för en riktigt go utgång! :D

Vad hände??

2011-03-19 / 07:21:54 Vardag / 0kommentarer
Vad hände med det vackra vädret vi hade i veckan?! Helt plötsligt började det falla små vita flingor från himlen som förstörde mitt glada vårhumör :(
Tur att jag ändå måste sitta inne och plugga tenta och litteraturstudie, annars hade jag blivit ännu surare på vädret. Jag lever på förhoppningen att det blir fantastiskt väder nästa fredag efter klockan 12-13, för då har jag ett liv igen, wiee!


Såhär underbart väder var det på vägen till skolan i veckan <3

Mini-breakdown

2011-03-16 / 14:46:55 Vardag / 0kommentarer
Jag får panik på allt plugg jag har just nu!!! Att ha varit jetlagad halva veckan och fått en sprängande huvudvärk idag har ju inte hjälpt precis... Att fasaden på huset håller på att bytas är ytterliggare ett störningsmoment som tillkommer, orkar snart inte mer!
Ska iaf försöka ta mig igenom alla typtentor och kolla igenom alla power-points idag, sen får det nog vara bra. Då ska jag belöna mig själv med en promenad i det fantastiskt härliga vädret <3

Back in Sweden

2011-03-14 / 06:46:03 Vardag / 0kommentarer
Då är man åter tillbaka i kalla Sverige! Anlände till Landvetter runt tolv i lördags efter en relativt smärtfri resa. Därifrån togs en buss in till centralstationen i Gbg och sen ett tåg till mitt älskade och saknade Varberg <3
Väl framme tog jag min megatunga väska och släppade den genom duggregnet hem till Terese där både Tereseoch Corinne väntade :) Det blev ett kärt återseende med massa prat, lite omelett och ett försök till en tupplur. Klockan 18 åkte vi och hämtade upp Madde efter hennes jobb, sen köpte vi massa godsaker på Coop innan vi styrde kosan mot kvällen slutdestination, Corinne! Där blev det matlagning (jag var väl inte till världens största hjälp, men jag hällde iaf upp chipsen i skålar.. :P), Melodifestivalen (som jag halvt sov mig igenom) och en kort titt på Pineapple Express. Jag gick och la mig runt elva och sova till nio morgonen efter, riktigt skönt att få så mycket sömn!

Mindre sömn blev det däremot i natt. Gick och la mig runt halvtio och jag tror att jag somnade rätt snabbt, sen vaknade jag 01.48 och sedan dess har jag inte lyckats somna om, jetlag är ju underbart! Känner att jag verkligen inte är med i mitt huvud så pluggandet jag tänkt göra idag kommer nog gå lite sisådär... Ska spara all energi till anställningsintervjun jag ska på idag! Så ska jag se till att hålla mig vaken länge idag också så borde jag kunna sova kommande natt, hoppas jag....


Såhär känner jag mig just nu...

Hunter Valley och Terrigal

2011-03-10 / 07:54:13 Resor! / 0kommentarer

Australien har ett väldigt fint vindistrikt, Hunter Valley, som vi besökte nu i veckan. När vi kom dit åkte vi först och kollade lite i affärerna i Hunter Garden innan vi åkte på en champangeprovning, eller mouserrande vinprovning. Jag tyckte att de var flesta lite sisådär, de sötare passade mig bäst i smaken. Där fanns det även en chokladbutik med massa god choklad, jag köpte chokladdoppade jordgubbar, mums <3
Sen åkte vi på en guidad tur på den äldsta vingården, där berättade guiden om hur man tillverkar vinet och vad det är som man måste tänka på när det gäller skördning, pressning, förvaring och så vidare. Det var väldigt intressant! Vi testade lite olika viner också men vi köpte inget. Däremot köpte vi jättegod ost på en ostfabrik, det var brieost som var insmord i aska, sååå gott!
Dagen efter åkte vi och köpte lite mer choklad innan vi åkte hem igen. Tydligen hade Tomas och Mona sett massvis med kängrur när de var där, men vi såg inga alls :/

Idag har vi shoppat lite på Erina Fair, ätit lunch ute, åkt till The Skillion i Terrigal och kolllat på utsikten och badat. Sen har jag packat allt också, vilket tog sin lilla tid. Imorgon blir det en tidig start, vi ska åka till Sydney och köra lite sightseeing innan det är dags att sätta sig på planet tillbaka till Sverige igen..
Jag kommer verkligen sakna detta underbara land, men det ska ändå bli skönt att komma hem till vardagen och träffa alla vänner och få lite rutin på vardagen igen. Jag vet ju att jag kommer åka tillbaka till Australien i framtiden så det är inte hej då för alltid!!

Over and out!


Finbesök

2011-03-10 / 07:36:04 Resor! / 0kommentarer
Dagen innan vi åkte till Hunter Valley fick vi besök av Tomas och Mona. Vi hämtade upp dem från färjan i Ettalong på morgonen och förmiddagen spenderade vi vid poolen här där vi bor :) Sen åkte vi ner till stranden för att äta lunch och eftermiddagen spenderade vi med att bada och sola där. Framåt kvällen körde vi tillbaka dem till färjan igen. De är så himla goa och det var en väldigt trevlig dag!


Såndana här vackra blommor finns det överallt!

Söndagslunch

2011-03-10 / 06:26:20 Resor! / 0kommentarer
I söndags var vi hembjudna till Sandra och Adam på lunch. De håller på att bygga sitt nya hus, än så länge har de fått upp utsidan och de grunden för insidan. Det var roligt att se hur det kommer se ut i verkligheten, förra året när jag var här fick jag se ritningarna coh försöka föreställa mig hur det skulle bli.
Efter lunchen åkte jag, Sandra och alla barn ner till stranden för att gå en promenad runt bergsklippan i södra delen. Det finns en bred platå som man kan gå på och det är massa stenformationer och rockpools man kan kolla på. Vi hade tänkt gå in i en grotta som låg längst bort, men Andreas var lite för liten.



Födelsedags-bbq

2011-03-10 / 06:19:58 Resor! / 0kommentarer
Förra lördagen åkte vi till vår syssling Sofie och hennes man Ben i Dee Why. Ben fyllde år på söndagen så det blev en födelsedags-bbq som egentligen skulle varit på stranden, men som fick flyttas till deras vänner på grund av vädret. Trots det så blev det en riktigt trevlig bbq med massa god mat och trevligt folk :) Sofies föräldrar, Tomas (pappas kusin) och Mona, var också där. Det var andra året i rad som jag träffade dem i Australien! :)
Efteråt åkte vi hem till Sofie och Ben för att se hur deras "nya" lägenhet såg ut, den var riktigt mysig men väldigt liten. På kvällen gick vi ut och åt middag. Till förrätt beställde de in musslor till alla, jag hade aldrig smakat det tidigare men det var riktigt gott faktiskt! Det var ytterst trevligt och lite tråkigt att åka därifrån, men förhoppningsvis tar det inte allt för många år innan jag träffar dem igen!


Sofie och Ben

Blue Mountains

2011-03-08 / 12:19:09 Resor! / 3kommentarer
Har spenderat ett par dagar i Blue Mountains. Det är så vackert där! När vi kom första dagen åkte vi till Echo Point där vi åt lunch, kollade på utsikten och tog en promenad till De Tre Systrarna. Senare åkte vi till The Scenic World där vi tog ett tåg ned i dalen. Där tänkte vi att vi skulle ta en trevlig promenad och titta på alla häftiga träd och växter men helt plötsligt hamnar vi mitt i ett åskoväder så vi får vänta under ett stormshelter ett tag innan vi fick åka upp igen.
Vi bodde på samma hotell som vi gjorde för åtta år sedan när familjen var där senast. På kvällen åt vi en riktigt god middag innan jag och alla mina syskon hade pyjamasparty inne i mitt och Gabbis rum, mysigt :)
Nästa dag åkte vi till en droppstensgrotta och kollade på stalagmiter och stalagtiter, det var riktigt coolt!




Segling

2011-03-08 / 12:03:55 Resor! / 0kommentarer
Jag har upplevt min första segeltur någonsin :) Adams föräldrar har en båt och de tog med oss och Sandra o co. ut en dag. Det var väldigt trevligt med god mat och härligt sällskap :) Barnen hoppad ner i vattnet och höll sig i båten så de åkte efter. Det såg skönt ut men rädd för diverse vattendjur som jag är så valde jag att stanna upp i båten, hehe.
En ytterst lyckad dag!

Kan tyvärr inte lägga in några bilder, internet krånglar...

Uppdatering är på g...

2011-03-07 / 09:57:17 Resor! / 0kommentarer
Ber om ursäkt för dålig uppdatering! Har varit full rulle hela tiden och de korta minuterna som jag suttit vid datorn har spenderats på att bli fruktansvärt frustrerad över att det förbaskade internetet inte vill fungera, och när det väl fungerar har jag valt att lägga dessa minuter på att hålla kontakten med omvärlden istället. Men jag lovar, så snart jag har en riktigt lång stund över så ska jag se till att lägga ut mängder med inlägg och mass bilder :)




Tillbaka till startsidan