Off she goes

2010-02-28 / 11:09:13 Australien och USA 2010 / 1kommentarer
Heathrow, London, England. 19.00

 Resan startade 03.15 fran Falkoping. Pappa korde mig till flygplatsen, Landvetter, for att vinka av mig. Var tvungen att checka in i en inckeckningsmaskin, allsta inte en disk med en riktig manniska bakom. Blev givetvis fel men vi fixade det nar jag checkade in baggaget. Jag och pappa at lite frukost innan det var dags for mig att ga igenom sakerhetskontrollerna. Var inte alls kul att saga hej da till pappa, borjade sjalvklart grata men det ar forsta gangen som jag ar ifran pappa sahar lange sa det var inte sa konstigt att jag blkev ledsen. Han ar verkligen varldens basta pappa och jag vander mig alltid till honom nar det ar nagot jag undrar over. Det kanns sa konstigt och ensamt nar han inte ar i narheten.

Jag kollade lite i taxfreen och sen var det dags att bege sig till gaten och stiga ombord pa planet. Jag var helt slut sa jag somnade nastan pa en gang, sov iofs inte sarskilt djupt men lite mjer utvilad blev jag iaf. Ca en timma och 40 minuter senare landade vi pa Heathrow och jag befann mig pa Storbrittanisk mark for forsta gangen i mitt liv. Nar jkag val var av planet skulle jag forsoka hitta till Etihads informationsdisk, vilket inte var det lattaste! Jag riiade omkring i ca 20 minuter och fragade alla mojliga om vagbeskrivning. Val framme vid infodisken fick jag veta att jag inte kunde fa mitt boardingkort an, tidigast var typ t5jugo i fem. Sa det var bara att borja nasta letande, namligen efter transporten som skulle tya mig till Victoria dar jag skulle mota Erik och Elin. Jag pratade med en riktigt trevlig ovh artig informationsvard som berattade hur jag skulle aka. Jag lyckades kopa en biljett och hitta till ratt tag och efter ca en timma (en evighet tyckte jag) kom jag fram till ratt station. Till slut lyckades jag hitta Erik och det var sa kul att traffa honom igen for forsta gangen pa 6 veckor. Elin kom till stationen sen ochsa och jag kande inte igen henne forst for hon hade klippt av sitt har. Var verkligen snyggt!
Eftersom jag aldrig har varit i London tidigare sa skulle Erik och Elin visa mig runt sa jag fick se lite sevardheter och sadant. Jag sag The London Eye, Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square, China Town, Picadilly Circus och mycket mer. Som den turist jag faktiskt var skulle jag givetvis ta kort pa allt. Jag var och kollade i affarerna som Erik och Elin jobbar i. Eriks affar (dar han ar store model) var det valdigt morkt och hog mjusik sa det kandes som ett diskotek. Det fanns folk som hade som jobb att spruta parfym pa alla kladerna sa att de har en speciell doft och nagra som stod och halsade alla valkomna och sa hej da nar man gick dar ifran. Verkligen coolt, fast lite sjukt ocksa, men mest coolt ;) Affaren dar Elin ska jobba ar ocksa cool, allt ar sa genomtankt med all interior och alla mobler. Det var som att ga in i en sagovarld som var tre vaningar hog. Det haftigaste var en vagg som var tre vaningar hog och som bestod av hundratals, kanske tusentalts levande vaxter!

Alldeles for stnart var det dags att bege sig till flygplatsen igen. Jag var helt slut men jag lyckades halla mig vaken pa taget till Terminalen och de fyra timmarna som jag vantade innan det var dags att stiga ombord pa planet. Darefter var det dags att aka till Abu Dhabi i Forenade Arabemiraten. Ska bli valdigt intressant att se hur det ser ut dar.

An sa lange har resan gatt relativt smartfritt, hoppas att det fortsatter sa :)
Puss och hej, leverpastej (som ar nagot som jag kommer sakna)

The Beginning

2010-02-24 / 14:50:39 Australien och USA 2010 / 2kommentarer


Göteborg - London - Abu Dhabi - Sydney

Mindre än ett dygn kvar!!!!!

2010-02-24 / 13:07:56 Australien och USA 2010 / 0kommentarer
Jag kan inte riktigt tro att det är sant men imorgonbitti 07.15 lyfter planet från Landvetter. Eftersom Lufthansa fick för sig att börja strejka den här veckan blev det lite omkastning av planerna. Detta innebär att jag kommer spendera tolv timmar i London på torsdag innan jag åker vidare. Jag har aldrig varit i London eller England heller för den delen så det ska bli riktigt trevligt. Dessutom kommer jag att få träffa Erik och Elin igen för första gången på en och en halv månad, happyface :D
Efter London bär det av mot Abu Dhabi (?) som ligger i Förenade Arabemiraten :S Hade aldrig hört talas om stället förut men det ska bli intressant. Sedan åker jag slutligen till Sydney, Australien! Längtar, längtar, längtar!!! Fick mail från Bob och Sue, som jag ska bo hos, och de skrev att de kunde komma och möta mig på flyplatsen och att de hade gjort i ordning ett rum som jag ska få bo i osv. De är helt underbara, ska bli så kul att träffa dem igen :)
Nu är i princip allt klart också. Var och hämtade ut australienska dollar på banken förut och köpte fyra pocketböcker på Bokia. Allt är nedlagt i resväskan och handbaggaget är nästan klart. Tänkte bara plocka undan det sista som ligger framme i mitt rum så är jag klar sedan. Vill gärna att det ska vara snyggt och fint när jag kommer hem sen så jag inte behöver städa det första jag gör..

Satt och kollade på Hitta Nemo förrut och jag brast ut i tårar i slutet av filmen när Nemo träffar sin pappa igen. Jag tror att det är en indikation på att jag kommer sakna min familj rätt mycket när jag är borta, vet inte riktigt hur jag ska klara att säga hej då till pappa på flygplatsen, men det får jag ta då, inget jag behöver tänka på just nu.

Resten av min dag ska gå ut på att ta det lugnt och umgås med familjen :) Ska försöka bli av med min huvudvärk som smög sig på igår kväll och som fortfarande inte har släppt :/ Men det är bara att trycka i sig ett par Alvedon och lägga sig framför ytterliggare en film.

Simma lugnt ;)


Tårtkalas

2010-02-21 / 18:29:04 / 0kommentarer
Idag var det firande av Gabriella som fyller 17 år på onsdag :) Tyvärr gjorde snökaoset att ingen av våra långväga släktingar kunde komma så därför blev det middag med familjen. Eftersom vi hade en stor semeltårta och en kladdkaka som vi aldrig hade kunnat äta upp själva så bjöd vi in grannarna på lite fika :) 
Nu ska jag fortsätta med alla förberedelser inför resan, är nästintill klar med packningen, efter många om och men :P
Ska kanske kolla på någon bra film ikväll, om jag hittar någon..

07.31

2010-02-20 / 07:31:11 / 5kommentarer
Känner att uppdatering inte är min starka sida precis.. Den senaste veckan har jag jobbat fyra av mina fem sista pass, tränat Lesmills :D, kollat på x antal filmer både bra (2012) och dåliga (Dreamcather), jag har varit på personalfest på Nolhaga slott, verkligen trevlig tillställning, jag har badat, ätit McDonalds och spelat spel med mina små änglar och dom tyckte att det hade varit den bästa dagen i deras liv, nästan :P Jag har fixat och donat inför resan som förhoppningsvis börjar på torsdag, får se hur det blir med den saken, jag har fikat, jag har gått och lagt mig på tok försent varenda kväll, men vad gör det när man har det så trevligt? Jag har spelat doppboll och rugby i en halv meter snö, jag har kört fast med bilen så att jag kom försent till jobbet, jag har köpt två teambox (18-pack nuggets) under en och samma dag (fast jag åt inte alla själv, givetvis delade teamet på dom), jag har lyckats stöka ned något enormt i mitt rum men det ska det snart bli ändring på. Jag har bakat tårta efter som det är min sista dag på jobbet idag, sen börjar min tjänstledighet :D
Skulle egentligen börjat halv åtta men eftersom det är storm ute kunde inte Karro komma in till stan så vi börjar inte förrens klockan 10 istället. Hade kunnat vara skönt att sova några xtra timmar men det är ju inte riktigt min starka sida så det blev blogg uppdatering istället ;)
Dags att göra något, städa rummet står överst på listan :P
Have a nice day!

!!!

2010-02-18 / 17:31:54 / 0kommentarer
En vecka kvar! :D:D:D:D:D:D:D

Alla hjärtans dag

2010-02-14 / 18:11:02 / 0kommentarer
Alla hjärtans dag eller Valentindagen som den också kallas firas ursprungligen på grund av den folkliga tron om att fåglarna började para sig den dagen. Nu i våra tider är det lite skillnad, nu firas kärleken den 14 februari och det är inte min favoritdag på året precis. Inte utav någon särskild anledning egentligen, visst tycker jag att det är fint att man ska visa att man tycker om människor i sin omgivning men kan man inte göra det varje dag? Varför ska det bara finnas en dag varje år då man ska utrycka sina känslor, ge söta presenter, anordna storslagna romantiska middagar och så vidare. Borde man inte kunna göra det vilken dag som helst? Det vore ju lite mer överraskande för ens partner, vän, förälder, syskon eller vem det nu är man vill visa att man tycker om.
Jag tycker att vi ska fortsätta berätta för vår omgivning att vi tycker om dem på Alla hjärtans dag, och alla andra dagar på året också.
Så, till alla underbara människor i min omgivning, jag tycker verkligen om er och är så glad att ni finns i min vardag <3

Girls night

2010-02-14 / 13:08:15 / 1kommentarer

Fullt upp hela dagen igår. Startade med frukost på Donken med Cissi, det var mysigt :) Sen var det bara att bege sig till Ållevi och ladda inför Uniteds första träningsmatch. Vi förlorade tyvärr men vi spelade på riktigt bra med tanke på att vi bara har haft tre träningar hitills. Det var såå himla roligt :D 
Efter det var det dags för fika med Nadja som jag inte har träffat på hur länge som helst! Vi tjötade lätt bort några timmar på Mingus innan det var dags för mig att handla inför kvällen. Eftersom jag åker snart tänkte jag ha myskväll hemma med girlsen. Det blev tacos, Melodifestivalen och massa flum. Jag har inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde igår!
Kvällen avslutades på Terran där jag och Lisa ägde på dansgolvet ;)

Tack Lisa, Frida, Cissi, Emelie, Clara, Nathalie, Matea och Karin för en toppenkväll <3


The One

2010-02-08 / 22:04:55 / 0kommentarer

Veckan började med ledigt från jobbet, inte helt fel. Har ägnat större delen av dagen att fixa med saker inför resan, svarat på mail, provpackat och lite sånt. Har även kollat lite på film, Center Stage: Turn it up. Jag skulle göra vad som helst för att kunna dansa som de gör! En gång för länge länge sedan hade jag en dröm om att bli dansare, men den gick inte i uppfyllelse, obviously :/
Men men, jag har andra drömmar nu istället, får se till att de slår in :)
Har även hunnit med ett träningspass, Body Balance. Det var verkligen tungt idag, har lite småvärk i hela kroppen. Fast då känner man att man lever ;)

En av mina favoritlåtar just nu är faktiskt en gammal goding som jag lyssnade på för fem sex år sedan, Shakiras The One. Jag tycker texten är så himla härlig. Love it! <3

'

There´s nothing like your smile made of sun

17 dagar kvar

2010-02-08 / 10:42:07 Australien och USA 2010 / 1kommentarer
Längtar, längtar, längtar! Nu är det bara 17 dagar kvar :D
Bilder från 2003

Dagen i kort

2010-02-04 / 22:34:25 / 0kommentarer
Började bra med en väldigt trevlig stund i gymmet, sen blev det jobb i sju timmar, efter det var det skynda skynda till stepen (:D), tyvärr stukade jag foten där och ligger nu i sängen och tycker synd om mig själv. Hade tänkt kolla på Push men eftersom min dator, som för övrigt är en hon, verkar vilja kriga med mig idag så ser det inte så ljust ut på den fronten. Är lite lagom småsur över foten och filmen, men det kommer en dag imorgon också :)

Music is what keeps me going

2010-02-03 / 08:47:27 / 0kommentarer

Fireflies - Owl City
Underneath Your Clothes - Shakira
Possibility - Lykke Li
Hide And Seek - Imogen Heap
Twilight - Michael Silverman
Love Story - Taylor Swift
Watcha Say - Jason Derulo
Higher - Erik Grönwall
Fields Of Gold - Sting
True Colors - The Magic Time Travelers
New Moon (The Meadow) - Alexandre Desplat
Russian Roulette - Rihanna

Tillbaka till startsidan